Focuri

Uraganul Irma, nici primul, nici ultimul, nici cel mai devastator, a dus confruntarea mediatică dintre adepții încălzirii globale și negaționiști la cote… apocaliptice! La un moment dat, un titlu de știre spunea “Uraganul Irma va devasta Statele Unite!”. Prea de tot!

În timp ce oamenii alergau să se pună la adăpost, reporterii tv se expuneau celor mai riscante situații pentru a-i face pe telespectatori să simtă live urgia și pentru a crește ratingurile. Dar nu numai ratingurile. După unii, Irma și, în general, uraganele, ar fi o conspirație a comerțului (oamenii fac provizii de bunuri), alții că ar fi o conspirație a susținătorilor încălzirii globale. De altfel, leitmotivul care a însoțit și însoțește știrile este… încălzirea globală!

Din vizita sa în Columbia, Papa Francisc s-a alăturat partidei încălzirii globale: “Anyone who denies [climate change] should go to the scientists and ask them. They speak very clearly… climate change is having an effect, and scientists are telling us which path to follow. And we have a responsibility — all of us. Everyone, great or small, has a moral responsibility … we must take it seriously… history will judge our decision.” (Oricine neagă [schimbările climatice] ar trebui să meargă la oamenii de știință și să întrebe. Ei vorbesc foarte clar… schimbările climatice au un efect și oamenii de știință ne spun ce cale să urmăm. Și avem o responsabilitate – noi toți. Toti, mare sau mic, avem o responsabilitate morală… trebuie să o luăm în serios… istoria va judeca decizia noastră.) (sursa: https://www.vox.com/identities/2017/9/11/16290546/pope-francis-climate-change-deniers-daca)
Nu mai judecă Dumnezeu, ci istoria, iar Papa Francisc este purtătorul de cuvânt al acesteia.

Aluzia cu “oricine neagă” duce la președintele Donald Trump, un negaționist al încălzirii globale, care s-a retras din Acordul de la Paris. De religie reformată, binecuvântat și ortodox,  binecuvântat și de  Papa la Vatican, prieten la cataramă și sabie cu saudiâii, cu fiica trecută la iudaism, lui Trump îi mai lipseste un musulman în familie și va fi de toate, ca Barack Obama. Cu atâtea orientări spirituale, președintele este, totuși, un negaționist al încălzirii globale, de aceea s-a retras din Acordul de la Paris (2015) privind încălzirea globală. Trump ar fi trebuit să se asocieze Papei dar s-a dat cu penticostalii, deoarece și-a ales drept consilier spiritual pe Paula White (51de ani), lideră a New Destiny Christian Centre, o mare biserică penticostală. “Our president 100 per cent is a Christian who understands receiving faith by the grace of the lord, Jesus. He understands repentance, and I’ve seen him on many occasions in private and even in public”, she said. Trump is “a person of repentance.” (Președintele nostru este 100%  un creștin care înțelege să primească credință prin harul Domnului Isus. El înțelege pocăința și l-am văzut în mai multe rânduri, în  privat și chiar în public”, a spus ea. Trump este „o persoană a pocăinței”.). Cu alte cuvinte, Trump este un pocăit care neagă încălzirea globală.

Trump nu este singur…

Oamenii de știință, din domeniul cercetării științifice, pe bază de ipoteze și teorii, vin în sprijinul președintelui (și al marilor operatori din domeniul petrolului, gazelor naturale, cărbunilor etc.) și repun pe tapet ideea că petrolul nu este de origine biogenă (mari depozite de resturi de floră și/sau faună), ci de origine anorganică. Bio-depozitele sunt limitate și atunci petrolul s-ar sfârși curând (conform altor proorocii, tot științifice). Un bun motiv pentru a promova energiile curate (eoliană,solară,bioenergia etc.) regenerabile, deoarece petrolul și celelalte hidrocarburi produc mult fum, mult bioxid de carbon, cauza încălzirii globale, până la incendiu general.

Procesele anorganice din pământ, generatoare de petrol, ar avea loc permanent, rezervele de petrol reînnoindu-se, nu numai în țările producătoare și exportatoare de petrol, ci și în alte locuri, uscate sau acoperite de mări și de oceane. Pământul trebuie doar găurit adânc și peste tot și sigur se va transforma într-o perpetuă arteziană de petrol! Crizele energetice vor fi de domeniul trecutului. Dar, mare atenție cu incendiile care se pot declanșa oricând și oriunde, de la un chibrit, un chiștoc de țigară, un scurt circuit, un foc de armă, o bombă aruncată, cu sau fără intenție etc. Globul pământesc ar deveni un glob de foc! Doamne, ferește!

Dilema rămâne: energii curate, verzi, sau mările de petrol subterane?

Pentru a ave un răspuns clar, ar trebui ca, de Ziua Pământului (22 aprilie), printre alte activități, pentru o oră, să se stingă toate focurile alimentate de produse petroliere, cărbuni, gaze naturale, reziduuri vegetale. Se va măsura temperatura Pământului la începutul și la sfârșitul orei. Dacă a scăzut, înseamnă că există o încălzire globală și trebuie decis cum se procedează.

Cel care decide este însă… profitul, toată economia mondială aflându-se sub dictatura acestuia. Chiar și certificatele CO2 (un certificat este echivalent cu o tonă de dioxid de carbon ne-emisă), tranzacționabile fiind, sunt aducătoare de profit. Comerțul cu dreptul de a produce fum!

Petrolul produce fum, dar are cea mai mare putere calorică și este cel mai profitabil. Și, tehnic vorbind, utilajele de mare putere, camioanele, vapoarele, avioanele, tancurile, rachetele etc. nu vor funcționa niciodată cu centrale pe biogaz, panouri solare fotovoltaice, turbine eoliene, micro-hidrocentrale.

Globul pământesc nu mai poate fără să producă fum. Și cum nu iese fum, fără să faci foc, focul rămâne o amenințare… Focul lui Prometeu.

Există un alt foc care ar fi o binecuvântare și ar anula amenințarea încălzirii globale, dacă acest foc ar aprinde Pământul: focul aruncat de Hristos! “Foc am venit să arunc pe pământ și cât aș vrea să fie acum aprins!” (Luca 12,49) Este focul credinței.

Să te mistui cu focul lui Hristos sau să arzi în focul lui Prometeu?

Sursa încălzirii (dezordinii) globale se află în sufletul omului.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hehey