Adevăr până la capăt sau fiasco dâmboviţean

Pornind de la sloganul deja desuet „dreptate până la capăt”, putem adăuga că fără adevăr până la capăt nu sunt posibile nici dreptatea şi nici responsabilitatea actului guvernării, până la capăt.

Oamenii de bun-simţ privesc oripilaţi aranjamentul facil dintre cele două facţiuni de coabitaţie: PSD şi PNL. S-a dovedit încă o dată în istoria postdecembristă a României că electoratul este un pretext uşor bagatelizat. Actanţii politici nu sunt decât biete marionete în mâna păpuşarului ocult. Pentru analistul lucid şi debarasat de patimă politică se poate constata că nu poţi să ai un cuvânt greu în politică atâta vreme cât eşti şantajabil. Încrengăturile de interese sunt acum mai transparente ca niciodată.

1. Încrengătura mocirlei naţionale

Aceasta este reprezentată de următoarele cupluri: ginerică şi tata socru, liderul de facto al PSD, şi anume Ilie Sârbu, care are legături amicale deosebite cu miliardarul indian Mittal. De altfel, magnatul indian a fost prezent la Bucureşti, unde a avut întâlniri cu preşedintele Băsescu şi cu premierul Ponta.

Ca orice om plin de bani, are şi interese în sfera politică din România, deoarece are şi multiple interese industriale. De foarte mult timp circulă zvonuri privind un fel de alianţă discretă între grupul Mittal, Victor Ponta şi tata socru.

Ideea din culisele PSD-ului este de a-l folosi pe Crin Antonescu ca pe un simplu figurant de care PSD-iştii se vor dezbăra definitiv, când va fi cazul. PSD are acum cele mai multe filiale pe întreg teritoriul ţării. PSD moşteneşte şi întreg activul UTC-iştilor radicali, vopsiţi în democraţi de moment.

Aici trebuie să menţionăm un nume distinct, pe Adrian Năstase, comparat de presa servilă cu Iuliu Maniu dintr-o eroare de poziţie ideologică. Iuliu Maniu a fost în puşcărie ca deţinut politic, pe când Adrian Năstase a fost în puşcărie ca deţinut de drept comun!

Strategia grupului Victor Ponta – Ilie Sârbu seamănă perfect cu strategia socrului Meleşcanu şi a ginerelui tomnatic Peter Imre. Tare curios, dar şi acest cuplu a reapărut de curând în mass-media. Celebrul Peter Imre, cunoscut prin scandalul „Anghelescu”, de data aceasta solicită executarea lui Dinu Patriciu, pentru o datorie mai veche.

La prima vedere nu ar fi nici o legătură. Dacă nu s-ar şti din întâmplare că dl. Meleşcanu este director SIE. Iar Dinu Patriciu a căzut în dizgraţia politică din cauza contractului cu KazMunaiGaz, privind vânzarea Petromidia. Gurile rele spun că această firmă din Kazahstan nu este altceva decât o firmă sub acoperire FSB = KGB.

Deci lucrurile încep să devină clare deşi sunt complicate în subteran. Pe de o parte, avem legătura Mittal-PSD, iar pe de altă parte, legătura PNL-Dinu Patriciu-KazMunaiGaz, firmă care a negociat cu Victor Ponta predarea Rompetrol. E cel puţin curios că aceeaşi firmă, MunaiGaz, negociază şi cu Dinu Patriciu în vremea premieratului lui Năstase, dar şi cu Victor Ponta, astăzi. Deci legăturile petroliere dintre PSD şi PNL erau foarte vechi.

Ca un apendice la acest scandal apare şi Sorin Roşca Stănescu, un apropiat al lui Dinu Patriciu, cu care a avut afaceri în comun. Fiindcă SRS a mişcat în front, tata socru, alias Ilie Sîrbu, i-a cerut subalternului Crin Antonescu lichidarea acestuia din PNL.

Cum unul şi altul au dosare compromiţătoare puse la dospit, s-a căzut de acord ca războiul să fie amânat. Dovadă că cei doi figuranţi, Ponta şi Antonescu, ieri au fost certaţi iar azi s-au pupat în faţa camerelor de luat vederi.

Aceste aspecte ne lămuresc definitiv asupra enormei crize morale prin care trece societatea românească şi despre naivitatea electoratului care a văzut în USL salvatorul României.

2. Aspectul extern

România este de mult în vizorul cel puţin a două imperii cu interese imediate aici: Rusia şi USA. De aceea în mod surprinzător România a fost vizitată şi de miliardarul indian Mittal, dar şi de magnatul american George Soros.

Părţi ale mass-mediei bine informate ştiu că George Soros este un apropiat al cercurilor băsesciene. El este într-un fel legatarul simpatizanţilor „prietenilor Americii” din România. Dar al treilea imperiu încă necoagulat, UE, are şi el interesele lui majore în România, cel mai urgent ar fi împărţirea României pe regiuni, care să fie mai uşor înghiţite de monstrul care nu s-a născut încă: UE.

Care ar fi miza acestui interes subit al acestor trei mari puteri? Bineînţeles subsolul României. Marile resurse de ţiţei din Marea Neagră, încă nedeclarate, şi desigur rezervele gazelor de şist, care au izbucnit într-un adevărat scandal public. Având mijloace de informare în interiorul guvernului, una dintre aceste puteri, USA şi Rusia, ar putea să decidă întâietatea în exploatarea lor.

Fie că e vorba resursele de petrol din Marea Neagră, fie că este vorba de gazele de şist, aici se găseşte interesul alianţei USL. El nicidecum nu se regăseşte în sărăcia electoratului de atâtea ori minţit! 

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hehey