Marii noştri prieteni…

1.Patriarhul Kiril a fost în România şi, după atitudinea şi declaraţiile decente, mi-am zis, mirat, în barbă: Harasho (bun) ierarhie! Dar minunea n-a ţinut mult…

Bulgaria a mulţumit mai multor popoare pentru contribuţia la eliberarea bulgarilor de sub otomani, în războiul din 1877-78. Aflat în vizită la Sofia, Patriarhul a ţinut să precizeze: Numai Rusia a eliberat Bulgaria! Nimeni altcineva! Iasno? (clar)

În cele duhovniceşti,

Diplomat îşi poartă harul,

Dar în chestiuni lumeşti

Prin Kiril vorbeşte … Ţarul!

De unde se vede că simfonia Vladimir – Kiril funcţionează bine.

  1. Este global notorie grija administraţiilor SUA de a apăra Pământul şi pământenii de perfizii extratereştri, scumpi la vedere… Dovadă sunt ingenioasele filme hollywoodiene… Unii români s-au prins că aceste duhuri răutăcioase, provin din… SUA, s-au aciuat în punctele nevralgice ale statului român şi produc pui. Pentru a bruia răspândirea acestui zvon, cu parfum de certitudine, Departamentul de Stat, ca pe vremuri, a început să critice tare România pentru nerespectarea drepturilor omului, mai ales în penitenciare.

Să-i dibuie pe alogeni,

Prin spaţiu caută indicii.

Dar ei-s la noi, în Cotroceni,

Guvern, justiţie, servicii.

Să nu uităm Bechtelu, să nu ne culcăm cu o ureche pe Deveselu… Să fim atenţi la “mil to mil” (http://www.e-ir.info/2011/02/06/mil-to-mil/), componentă a politicii externe americane de pregătire şi punere în practică a doctrinei “războiul departe de casă”. De casa lor, dar la noi acasă (precum acasă la sirienei şi la alţii)

Concluzie:

Doamne, păzeşte-ne de marii noştri prieteni de ieri, de azi şi de cei de mâine!

1 comentariu

  1. Pingback: Nicusor Gliga – Marii nostri prieteni… – Veghe Patriei

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hehey