Trump, NATO și Rusia

Încă din 1905, seduși de discursul bolșevicilor, „dacă vom reuși în revoluția comunistă, vom renegocia acordurile de la Baku”, Rockfellerii au finanțat cu generozitate revoluția proletară, a cărei urmare va fi URSS-ul.

Statele Unite erau astfel asigurate că nu vor fi confruntate cu „o Europă”, ci cu două jumătăți de Europă, separate de o „cortină de fier”. O jumătate de Europă aliată a SUA determina avantajul strategic al părții americane împotriva oricărui alt adversar.

Frica de URSS masca o alianță monstruoasă între SUA și Stalin, care urma să domine lumea până la alegerea lui Hrușciov.

A fost necesar efortul lui Henry Kissinger pentru a defini o nouă doctrină în fața acestei situații: exploatarea rivalităților ruso-chineze urma să permită prăbușirea ex-URSS-ului.

Apoi, totul se va petrece ca și cum „strategii” americani s-ar fi dat la o parte din fața oamenilor de afaceri: „să facem afaceri, nu război”. Ei bine, a vrea să separi lumea finanțelor de cea a războiului ține de utopie. Economia americană este astăzi amenințată de concurenții ruși, chinezi, europeni și cei ai așa-zisei lumi a treia.

În orice judecată logică, strategia este în serviciul scopului care trebuie atins; este vorba despre supremația economică ce asigură Statelor Unite prevalența lor tehnologică și militară. Sfârșitul acesteia va conduce în mod necesar Statele Unite la declin și slăbiciune.

Discursul lui Trump se apropie mai mult de tiradă decât de reflecția de politică generală: el gândește în mod naiv că o alertare a aliaților săi va fi suficientă pentru a șterge cele două șiretlicuri ale politicii americane de mai bine de un secol: a diviza pentru a conduce, apoi a apela la unire pentru a nu ajunge în situația de a trăi sub amenințarea SUA. A diviza și a reuni este problema care trebuie avută în vedere.

Politica americană este bolnavă. Trump este conștient de acest lucru. Tratamentul pe care îl propune el este mai rău decât ce vrea să combată. Nu distrugând NATO va resuscita Trump uniunea sacră contra Rusiei, Chinei sau altei națiuni care nu respectă destul Drepturile Omului definite de Constituția americană.

Dimpotrivă, după dispariția NATO, lumea va putea să-și dea seama, împietrită, cât de mult a fost înșelată de diplomația americană vreme de mai bine de un secol.

În acea zi, declinul american va deveni ireversibil.

 

Traducere Vladimir Muscalu

http://hervelebideau.canalblog.com/archives/2018/07/14/36560755.html

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hehey