De la exaltarea isterică la depresia isterică

Este tot mai evident că mass-media principale sau mainstream media (MSM), corecte politic, induc în mintea şi în psihicul (sufletul nu există) consumatorului de informaţie prelucrată, emoţii şi sentimente hipnotizante care duc raţiunea în stare de iraţionalitate. Stările de iraţionalitate determină atitudini, comportamente şi acţiuni… corecte politic!

Ce este MSM? “Mainstream media (MSM) is a term and abbreviation used to refer collectively to the various large mass news media that influence a large number of people, and both reflect and shape prevailing currents of thought. The term is used to contrast with alternative media which may contain content with more dissenting thought aş they do not reflect prevailing opinion.” (Mass-media -MSM este un termen și o abrevierea folosită pentru a desemna în general diverse mijloace de comunicare în masă care influențează un mare număr de oameni, și ambele reflectă și modelează curente predominante de gândire. Termenul este utilizat în contrast cu mediile alternative care pot conţine mai multe idei divergente, deoarece acestea nu reflectă opinia predominantă.) (https://en.wikipedia.org/ wiki/Mainstream_media ) MSM corecte politic pretind că reflectă opinia predominată în societate.
Recentele alegeri din SUA au pus faţă în faţă un candidat, care s-a comportat incorect politic şi o candidată corectă politic din convingere. După părerea Wall Street, doi draci. Acelaşi Wall Street a pariat pe dracul, pe care-l cunoştea, Hillary Clinton: „An awful lot of investors view her as the devil they know as opposed to the devil they don’t know”, spunea Greg Valliere, chief global strategist, Horizon Investments. (O mulţime de investitori văd în ea dracul pe care-l cunosc opus dracului pe care nu-l cunosc) (Sursă: http://www.cnbc.com/2016/04/ 06/wall-st-is-pretty-certain- who-will-be-president.html )
MSM corecte politic, l-au vopsit pe dracul necunoscut în cele mai întunecate culori. Părinţii îşi speriau copiii cu… “Donald the wicked” (Donald cel rău). Dracul cunoscut a fost îmbrăcat în culori pastelate, trecându-i-se cu vederea incompetenţa şi setea de putere, aşa ca s-arate lui Bill şi lumii ce muşchi are. Analiştii, corect politici, susţinătorii şi fanii lui Hillary, au fost aduşi în starea de exaltare isterică. De la cei maturi şi până la copiii de grădiniţă care strigau: “Hillary!Hillary!”
Surpriză mare: a ieşit dracul necunoscut! N-o fi cumva şi altă opinie predominantă?
Lumea iluziilor corecte politic pastelate s-a prăbuşit în depresie isterică! Plâng şi copiii şi au coşmaruri…
MSM corecte politic au pierdut doar o bătălie, nu şi războiul. Se vor replia, vor regândi strategia şi tactica şi vor relua ofensiva, şi la alţii şi la noi.

Coșmarul devine realitate!

Democratic, poporul american a ales. Începe Apocalipsa! Jumătate din America este în şoc post-electoral. Plânsete, lacrimi,   împuşcături, depresii, tendinţe suicidare, chiar şi la copiii de grădiniţă… Madam Clinton o va da afară din anturajul ei pe clarvăzătoarea Carmen Hara (Mureşan), care i-a garantat 100% că va ajunge preşedintă!

America va fi înconjurată de ziduri. Imigranţii mexicani (şi alţii din sud), cu statut legal ilegal vor fi expulzaţi din agricultură, din construcţii, din salubritate. La fel şi bonele latino-americane, care aveau grijă de pruncii euro-americanilor. Acordurile comerciale vor fi luate la puricat. Feministele vor fi aduse în starea de a manifesta complet goale. Vedetele de cinema vor părăsi Hollywood-ul și se vor duce La Bollywood sau Chinawood! Rusia nu are încă un Russianwood. Aliaţii din NATO au vise urâte. Moscova joacă cu zarurile ei, Washingtonul cu zarurile lui. Obama are un Nobel pentru pace. Trump nu are. Și nici Putin. Cu sau fără Nobel, oricum sunt agitate și aruncate zarurile, iese mereu război. China are și ea zarurile ei. Europa nu are. Logica spune că nu se poate pace fără război. War is peace! Război am avut şi încă avem din belșug. Nu s-a atins punctul critic care să declanşeze pacea… Un cap limpede, un cap limpede?

Urmează turnirul doi al alegerilor din Republica Moldova, de peste Prut, dintre dodonul rusesc al democraţiei ţariste şi maiaua europeană care dospește democraţia până la fund. Moldovenii basarabeni sunt între ciocan şi nicovală…

Şi cu alegerile noastre cum rămâne? Dintre toate opiniile, cea mai realistă mi se pare cea a motanului analist, care exclamă: „Ai di capu’ meu!” Dar numai di cap? Capu alege, curu’ trage!

1 comentariu

 1. Numele tau

  Iata ca nu mor caii cand vor cainii si nici cainii cand vor jupanii ! Cam asa s-ar descrie pe scurt noua editie a Circus Politikon din ‘merlocia !
  Cand „boborul” voteaza altfel decat vor stapanitorii, atunci „boborul” „e prosti” si trebuie strunit de trepadusii kcorectitudini politice.
  Trepadusii-pe care Trump(et)i-a numit protestatari de profesie-se dau de ceasul mortii, doar-doar or putea intoarce roata…
  Pana la „noi si noi sucese in munca”, asteptam cu interes faptele lui RedScary, caci”dupa fapte ii veti cunoaste”. De vorbe si promisiuni, e plin podul caselor abandonate in ‘merlocia si in alte zone curat demonocratice; sa vedem ce stie sa faca Trump(et)!

  Raspunde

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hehey