Neantul poporului român

Motto: „Nu trebuie deci să ne liniștim la gândul că barbarii sunt încă departe de noi; deoarece, dacă există popoare care lasă să le fie smulse din mâini cunoștințele, există altele care le calcă singure în picioare.” – Alexis de Tocqueville

Nu iubesc poporul român pentru ceea ce este el astăzi, ci pentru ceea ce a fost în istoria lui; căci poporul român astăzi nu mai este. Eram zvâcnire sălbatică de forță vitală și am ajuns neant. Iar acest neant face umbră degeaba Pământului defrișându-l. Săptamâna trecută Universitatea Harvard a cedat, în urma unui scandal de corupție (cum altfel?!), 33.600 de hectare de pădure grupului IKEA în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Botoșani și Bihor. România, distrusă de comunism și transformată peste noapte în cea mai capitalistă țară de pe Planetă, devine astfel singura națiune a lumii în care Ikea Group își administrează propriile operațiuni forestiere. Aflat în culmea carierei de asasin ecoonomic, Frederik de Jong a ținut să precizeze că nu poate comunica nici prețul tranzacției din cauza contractului de confidențialitate încheiat cu prestigioasa Universitate Harvard, nici cât volum de masă lemnoasă va fi tăiat anual. Totul e secret și „transparent”; e doar modul în care operează crima organizată numită mai simplu capitalism, mână în mână cu statul minimal / socialist. Umanitatea și viața pe Pământ au intrat în proces de extincție cu un procent de 40% al deceselor umane cauzate de poluarea aerului, apei și solului; 150 – 200 de specii de plante, insecte, păsări și mamifere dispar zilnic; înainte de revoluția industrială numărul lor era de 10 -20 de specii pe an! Dar românii nu realizează ce sistem criminal votează de un sfert de secol.

Să vedem problema acestei țări în ansamblul ei dacă dorim să o rezolvăm. Iar problema majoră e că umplem bisericile duminică de duminică și ne credem ortodocși și nemuritori de parcă Biserica e o grupare etnică și exclusivistă, de parcă a fi botezat ortodox garantează salvarea neamului, dar suntem putrezi de corupți, individualiști, păcătoși, mândri, proști, intoxicați de complexe de inferioritate, apologeți ai interesului propriu în dauna interesului comun și plini de nedreptate. În 2000 de ani de Ortodoxie nu am învățat că etnicul este cel care depinde de Biserică, nu Biserica de etnic; cu alte cuvinte, dacă etnicul nu are voința istorică conectată la voința Domnului, el este sortit extincției, nu Biserica lui Hristos. Să nu ne mai umflăm în pene: nu dispare Biserica Ortodoxă pentru că poporul român a decis să se sinucidă. Biserica Ortodoxă nu este patrimoniul de muzeu al poporului român. Citiţi capitolul I din profetul Isaia 4-23: „Vai ție neam păcătos, popor împovărat de nedreptate, soi rău, fii ai pieirii! Ei au părăsit pe Domnul, tăgăduit-au pe Sfântul lui Israel, întorsu-I-au spatele. Pe unde să mai fiți loviți voi, cei ce mereu vă răzvrătiți? Tot capul vă este numai răni și toată inima slăbănogită. Din creștet până în tălpile picioarelor nu-i niciun loc sănătos; totul este numai plăgi, vânătăi și răni pline de puroi, necurățate, nemuiate cu untdelemn și nelegate. Țara voastră este pustiită, cetățile voastre arse cu foc, pământurile voastre le mănâncă străinii înaintea ochilor voștri, totul este pustiit ca la nimicirea Sodomei. […] Ascultați cuvântul Domnului, voi conducători ai Sodomei, luați aminte la învățătura Dumnului, voi popor al Gomorei! Ce-Mi folosește mulțimea jertfelor voastre?, zice Domnul. M-am săturat de arderile de tot cu berbeci și de grăsimea vițeilor grași și nu mai vreau sânge de tauri, de miei și de țapi! Când veneați să le aduceți, cine vi le ceruse? Nu mai călcați în curtea templului Meu! Nu mai aduceți daruri zadarnice! Tămâierile Îmi sunt dezgustătoare; lunile noi, zilele de odihnă și adunările de la sărbători nu le mai pot suferi. Însăși prăznuirea voastră e nelegiuire! Ajunge! Când ridicați mâinile voastre către Mine, Eu Îmi întorc ochii aiurea, și când înmulțiți rugăciunile voastre, nu le ascult. […] De veți vrea și de Mă veți asculta, bunătățile pământului veți mânca. Iar de nu veți vrea și de nu Mă veți asculta, atunci sabia vă va mânca, căci gura Domnului grăiește. Mai-marii tăi sunt răzvrătiți și părtași cu hoții: toți iubesc mita și umblă după răsplată.”

România nu este Grădina Maicii Domnului pentru că numai așa vrea Dumnezeu, ci dacă vor românii; dar românii nu mai vor. Suntem exact ca evreii din vremea profeților: formaliști, umplem bisericile fără să pricepem nimic, lipsiți de voință istorică, singuri ne transformăm mulțimea rugăciunilor în blestem. Suntem neant. Nu asta e voia lui Dumnezeu; nu asta e Ortodoxia.

Să încetăm cu populismul! Populismul e bun atunci când încă mai există popor sub bocancul puterii piramidale; populismul e ultimul refugiu al muribunzilor și șansa imensă a canceroșilor de a scăpa de cancer. Populismul însuși e semnul că încă poporul există, chiar dacă în ultimul stadiu al degradării. Dar când poporul nu mai există, populismul este inconștiență. Profeții nu sunt populiști. Profeții iubesc poporul în mod nepopulist și fac politică nepoliticianist. Când politicienii sunt ai Sodomei și poporul e al Gomorei, cum să fii populist?

Profetul Ilie este și mai radical. Numit de sfântul Maxim Mărturisitorul „rațiunea cea mai înaltă a profeților”, profetul Ilie știa că dezechilibrele sunt personale și sociale. Am putea spune că Ilie este regele profeților. Dezechilibrele sau patimile personale se corectează prin asceză personală pentru că ele își au originea în voința slabă a persoanei sau în gena ereditară precară. Dezechilibrele sau patimile social-politice se corectează prin asceza politică pentru că ele își au originea în corpul guvernator al societății, în structura sistemului politic. Patimile social-politice potențează dezechilibrele personale, și viceversa, dar nu iși sunt fiecare cauză. Ceea ce este voința pentru persoană, este sistemul politic pentru societate. Dacă voința persoanei este disciplinată, persoana este sănătoasă; dacă sistemul politic este etic și just, atunci societatea este prosperă. Sistemul politic determină în mod direct starea societății și în mod indirect, prin potențare spre bine sau spre rău, starea persoanei.

Ortodocșii greșesc atunci când pun accent numai pe îmbunătățirea persoanei și elimină politica din perimetrul schimbărilor radicale pe care le au în plan.

***

O altă problemă a românilor e atașamentul lor față de America. Complexele de inferioritate provenite din perioada comunistă au făcut din români sclavii puterilor deteritorializate dezlănțuite. Occidentul și marea finanță corporatistă nu pot fi localizate pe harta lumii pentru că ele au cucerit întreaga Planetă și sunt în pragul colapsului. Comunismul, capitalismul, tehno-globalismul și transumanismul sunt fenomenele occidentalismului; gândirea occidentală le-a creat și le-a impus peste tot în lume. Ele au dus omenirea în sclavagismul actual. Prin urmare, când românii visează la America, ei visează în realitate o imagine fabricată în laboratoarele industriei cinematografice și de advertising menită să le împiedice propria forță de creație și dezvoltare. Românul nu-și poate concepe destinul națiunii drept unul independent, nici măcar nu își poate imagina România o mare putere cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Suntem astfel vasalii corupției și crimei organizate transfrontaliere descătușate de puterile piramidale instituite: mass-media, partide, ONG-uri, bănci, corporații, servicii secrete, universități.

Un punct de cotitură ce a dezlănțuit puterea piramidală este dereglementarea sistemului de lobby. În 1974 doar 3% din membrii retrași ai Congresului american deveneau lobbyiști. Azi, peste 50% din senatori și 42% din reprezentanți devin după retragere lobbyiști pentru un venit cu 1500% mai mare. Acest lucru a făcut, la nivelul înalt a ceea ce este politica externă a națiunilor sfârșitului de secol XX și începutului de secol XXI, ca legea să nu mai aibă absolut nicio putere sau pur și simplu să nu existe. Pacea și prosperitatea au căzut victime sigure. Industria corporațiilor din energie cheltuie anual 900 milioane de dolari pentru a mitui guverne și pentru a finanța think-tankuri și mass-media. Exxon Mobile a făcut în 2012 cel mai mare profit din istoria unei companii: 45 miliarde de dolari. Sistemul financiar modern nu mai poate continua. Din fiecare 1 dolar produs de sistemul bancar modern, 93 de cenți se duc în buzunarele celor 1% oligarhi globali. 85 de indivizi posedă mai multă bogăție decât jumătate din locuitorii Planetei (3, 5 miliarde de oameni); 2 miliarde de oameni câștigă sub 2 dolari pe zi. Averea celor 1% din cei 1% oligarhi globali crește cu 7, 7 procente pe an, astfel că în 2017 ea va atinge suma de 70 trilioane de dolari. În același timp PIB-urile țărilor scad vertiginos de la an la an sau se luptă să supraviețuiască în recesiuni de până în +3%. Finanța modernă (sau capitalismul), construită pe creșterea infinită a PIB-ului și pe sistemul bancar modern de emitere a monedei cu dobândă, este în mod evident o tehnică demonică de furt ce nu are nimic în comun cu democrația; ea extrage bogăția oamenilor și distruge viața pe această Planetă. Azi finanța modernă și-a atins apogeul și se află în colaps; nu se mai poate susține pentru că nu mai are ce să extragă.

Mai mult decât atât: finanța modernă își arată pe față anti-cosmismul gnostic pe care se sprijină. Anti-cosmism care este atât ordine a haosului sau lipsă de cosmizare, cât și distrugere apocaliptică a întregii Creații divine. Iată de ce ortodocșii trebuie să se trezească și să acționeze împotriva ei nu pentru a elimina Apocalipsa din orizontul viitorului, ci pentru a da dovadă că sunt treji, cu ochii larg deschiși în fața marii minciuni care deja este printre noi; asta înseamnă să te mântuiești. Iată de ce românii sunt neant: pentru că hrănesc cu gândirea lor, cu fapta lor și cu banii lor Fiara apocaliptică – sistemul financiar modern (capitalismul), Cyborg 666. Un asemenea neant de popor nu îl slăvește în niciun caz pe Dumnezeu, oricât de mult se înghesuie să se inchină la moaște, ci doar îl instaurează pe Antihrist. Iar plata lui va fi a Sodomei și a Gomorei.

Yuval Noah Harari, profesor de istorie la Universitatea Ebraică din Ierusalim, a declarat în luna mai că oamenii bogați se vor transforma, în următorii 200 de ani, în cyborgi nemuritori și divinizați de restul populației, care vor avea putere absolută asupra vieții și morții. Profesorul Harari este sincer: „Până acum societatea a fost ținută în frâu prin inventarea unor ficțiuni precum religie, bani și ideea drepturilor fundamentale ale omului”. Mortea, continuă Harari, este „doar o problemă tehnică” și deja oamenii de știință din IT „nu mai au nevoie de Dumnezeu, ci doar de tehnologie” („Bogații vor deveni cyborgi asemănători zeilor în următorii 200 de ani, afirmă un istoric israelian”, Mediafax, 26 mai, 2015).

Demersul Papei Francisc de a schimba radical cursul civilizației nu este un moft sau un gest de nesupunere față de Dumnezeu, ci dimpotrivă: el este glasul Domnului. Criticat de către orcii lui Sauron din România, Papa Francisc scrie în ultima sa enciclică, Laudato Si: „Este o îngrijorare în creștere că progresul științific și tehnologic nu înseamnă și progresul umanității și al istoriei”. Iar Papa a fost auzit. Unul din foștii cercetători de la Microsoft, Kentaro Toyama, trage semnalul de alarmă: tehnologia agravează crizele sociale, distrugând clasa de mijloc și neputând rezolva problemele umanității. Martin Ford, un investitor al industriei IT din Silicon  Valley, a atras și el atenția că ascensiunea roboților ne va lăsa pe toți fără slujbe.

***

În Biblie, numărul 666 este simbolul unui anumit sistem economic; acel sistem economic care extrage bogăția și resursele în beneficiul elitei. La 3 Regi 10: 14 și 2 Paralipomena 9: 13, greutatea aurului care i se aducea anual din Saba lui Solomon era de 666 de talanți. În Apocalipsă 13: 16 – 18 numărul 666 este al Fiarei care impune un sistem economic piramidal format din sclavi și oligarhi. Să facem un exercițiu de numerologie hristologică, în spiritul sfinților părinti, și să studiem numărul 666 și data la care s-a prăbușit Lehman Brothers. Numărul 6 este numărul zilelor în care Dumnezeu a creat lumea văzută, materială; repetarea numărului 6 de 3 ori – 666 – arată că se exagerează materialitatea lumii, adică Creația divină e izolată de Creator, imanența ei absolută dând naștere materialismului științific profesat de Karl Marx, dar și biologismul evoluționist inter-specii (evoluționism al lucrurilor există, dar nu dintr-o specie în altă specie cum susțin Darwin și transumaniștii de azi). Adunate toate cele trei numere din 666, așa cum se procedează în numerologie, dau numărul întors al lui 6->  9 (6 + 6 + 6 = 18, iar 8 + 1 = 9). Numărul 9 este, în Biblie și în scrierile sfinților, numărul vieții: 9 luni este vârsta prenatală a copilului și sunt 9 Fericiri pentru că în ele se sintetizează de 3 ori învățătura despre Sfanta Treime, care este „făcătoare de viață” (3 X 3 = 9). Deci numerologia numărului 666 este manifestarea unui sistem economic satanic, capitalismul, care extrage bogăție și distruge viața pe Pământ pentru profitul unui grup minuscul de indivizi, un sistem economic lipsit de substanță și aderență la realitate, adică utopic, întrucât el sfârșește în numărul 9, numărul vieții. Data la care banca Lehman Brothers a intrat în colaps este 15 septembrie 2008. Numerologia numărului 15 este 6, simbolul lumii văzute. Luna septembrie este începutul Anului Bisericesc în calendarul Ortodox. Iar numerologia anului 2008 este 10 -> 2 + 0 + 0 + 8 = 10. Numărul 10 este numărul Decalogului: să nu furi, să nu ucizi. Deci banca Lehman Brothers a colapsat într-o zi numerologică de 6 (1 + 5 = 6), adică de ziua ei ca simbol exagerat al materialismului, în prima lună (septembrie) a anului bisericesc, și nu orice an ci anul Decalogului, anul dreptății divine și al justiției sociale.

Însă neantul care a înghițit poporul român se vede cel mai bine în altă parte. Luați-vă un moment de respiro și plimbați-vă într-o seară prin cimitir. Acolo veți vedea neantul acestei minciuni de popor. Românii nu mai vor să fie în comuniune cu natura ca să li se deschidă ochiul cunoașterii în lumea de dincolo; ei și-au construit cazemate în cimitir, au betonat centrul energetic vital al Porții Cunoașterii ca să rămână doar aici, izolați de Adevăr pentru că și-au betonat inima și creierul. Când nu vrei să te întorci în pământul din care ai fost luat, când nu vrei să te faci apă și pământ și să curgi la nesfârșit prin meridianele energetice ale Creației, atunci înseamnă ca ai o frică demonică de tine însuți, de oameni, de miracolul și frumusețea naturii, de Dumnezeu, de știință și adevăr. Cum să mai transmiți ceva generațiilor viitoare, cum să nu dispari din istorie când refuzi să intri pe Poarta Istoriei? Obediența și frica acestei minciuni de popor în fața puterii piramidale care îl conduce spre Antihrist se vede cel mai clar în obediența și frica cu care cimitirele au fost transformate în anexele industriale ale Revoluției Industriale: nimeni nu protestează în România împotriva satanismului cu care cimitirele sunt betonate așa cum nimeni nu concepe o revoluție împotriva puterii piramidale. Ne naștem cu frici și cu supuneri transmise genetic și refuzăm să și murim. Nu citește nimeni Evanghelia ca să afle că Hristos a luat biciul și i-a dat afară din Creația Sa pe bancheri.

Cimitirul nu trebuie să fie civilizat de om, ci omul de cimitir. Cimitirul trebuie să fie lăsat așa cum e: natură sălbatică dezlănțuită în flori și culori, în păsări și miros de iarbă, în spini și flori de câmp, în cântec de vânt printre pomi. În loc să fie verde și viu colorat, este gri-cenușiu; în loc să fie neted și să zărești soarele la amurg, este umplut ochi cu cazemate blindate; în loc să auzi cântecul naturii, auzi ecoul sinistru al unei liniști de beton. Un cimitir este oglinda unei culturi. În el îți vezi gradul de șansă pe care îl ai în fața istoriei. Nu ai cum să înviezi din morți la a doua venire a lui Hristos dacă în viața ta ai mâncat junk-food, ai băut Coca-Cola și ai votat puterea piramidală sau ai fost indiferent față de ea; e imposibil ca memoria celulei și a spiritului să răspundă la chemarea energetică a Domnului dacă toxina le-a rupt comuniunea cu Creatorul ei. În cimitirul românesc te apucă groaza. În el s-a întors iadul și Antihrist tronează falnic peste poporul său.

1 comentariu

  1. Pingback: Neantul poporului român | Incoruptibilul

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hehey