Războaie de secesiune

După comoția cerebrală a bursei newyorkeze, din 1987, mai întâi pe altă stradă din Manhattan și, din 1989, pe Wall Street, a fost amplasat un taur puternic din metal – Charging Bull (taurul descurcăreț), – ca simbol al optimismului și spiritului pragmatic american, care știe să iasă din situații dificile. Opera aparține sculptorului Arturo di Modica. Artistul a mai realizat câțiva asemenea tauri pentru alte orașe mari din lume (ex. Shanghai).

În 2011, cu ocazia manifestației Occupy (ocupă Wall Street) a celor 99% împotriva celor 1%, manifestanții au realizat un afiș reprezentând o balerină dansând pe Charging Bull.

După16 ani, din  8 martie  2017, de Women’s Day, taurul se confruntă cu altă provocare. În fața lui a apărut Fearless Girl (fata neînfricată), operă a artistei Kristen Visbal. Fata neînfricată ar trebui sa-l provoace pe taur până pe 2 aprilie, dar, se pare că, la presiunea unor femei, va rămâne în fața taurului sine die.

Ce mai simbolizează taurul în 2017 și pe cine reprezintă fata neînfricată?

Ne spune chiar o româncă feministă, Cristina Pogorevici, aflată la studii în SUA: „Taurul reprezintă bărbații și puterea. Așa că ea este un mesaj al puterii femeilor și al lucrurilor care se schimbă în lume chiar acum ”.  (https://www.yahoo.com/news/nyc-invite-fearless-girl-stay-wall-street- 122607632.html )

Urmare a acelui Women’s March , din 21 ianuarie a.c., la Washington, marș care s-a terminat în coadă de pește, cu Madonna la pupitru, războiul de gherilă împotriva președintelui Trump este dus de feministe (chiar dacă sunt implicați și bărbați).

Pe cine reprezintă acum taurul? Bineînțeles pe Donald Trump! Și cine ar putea fi fata neînfricată? Hillary Clinton! Puterea femeilor împotriva puterii bărbaților! Un nou război de secesiune? Al doilea?

Ce-ar putea face taurul în caz de pierde războiul? Ca altădata Zeus, ar putea-o răpi pe fata neînfricată , ar trece oceanul și ar cere azil… Din păcate, și Uniunea Europeană este plină de bovine statui (n-am remarcat dacă sunt tauri sau vaci), care nu se reproduc… Probabil, încurajat de această stare de fapt, președintele Erdogan le-a cerut turcoaicelor din UE să facă, nu câte 3, ci câte 5 copii! Turcia nu ascultă de Papa Francisc, care a recomandat reducerea numărului de copii. Președintele turc speră la un război de secesiune european, în care, peste vreo douăzeci de ani, turcii vor striga “Allahu ekber!” iar europenii (câți vor mai fi) descreștinați, vor striga: „In bull we trust!” În taurul de aur, bineînțeles.

Dupa cum se înfășoară și desfășoară haotic lucurile la nivel global, tactica lui Erdogan este tardivă. S-ar putea să nu mai fie timp suficient. Asta nu înseamnă că europenii vor fi învingători.

Un arbitru, absolut imparțial, va decide cum și de ce unii vor pierde și alții vor câștiga.

2 Comentarii

  1. Ghita Bizonu'

    Taurul ala era/este un simbol al sperantei bursiere ..
    Ca la bursa din NY sunt 2 „tabere”:
    – Taurii capre „paoraza” pe cresterea cursurilor
    – Ursii care [parinaza pe scadere.

    Bursa sub semnul taurului inseamna cresterea indicelui burusier, mai multa agitaie, speculauti . „crinerul”

    Asa ca fatuca aia ar putea fi mai degraba „scorpia in devenire” Ba si unde sunt banii nenorocitule?! Stii cat e deficitu?! Ba ce fel de dolar mai este asta cand cu 5 de abia iti iei un hamburgher? Ce=ai facut cu banii ?!!

    Raspunde
  2. Pingback: Războaie de secesiune - Anonimus

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hehey